Over mij

Aangenaam kennis te maken… ik ben Denny Hartevelt, inmiddels 64 jaar oud en wonend in Heiloo, een mooi groen dorp net onder Alkmaar in Noord-Holland.

Toen ik klein was, op de lagere school, riep ik altijd dat ik later ‘juf’ wilde worden. Daar ben ik later op teruggekomen, want op de middelbare school was ik met name goed in talen, dus toen de tijd kwam om te besluiten of ik verder wilde studeren en dat dan waarschijnlijk een taal zou zijn, was het vooruitzicht om vervolgens de rest van mijn leven mogelijk voor een klas met onwillige pubers te moeten staan toch een stuk minder aanlokkelijk.

Nadat ik dus het VWO met goed gevolg had afgerond ben ik gaan werken als secretaresse. Mijn moeder had altijd met zoveel passie en plezier verteld over haar werk als secretaresse bij bedrijven als Philips en DAF in de jaren ‘50, dat dat vak me heel erg aansprak. In de vakanties ging ik ook vaak mee met mijn vader naar het kantoor waar hij werkte om allerlei klusjes over te nemen van de secretaresses die op vakantie waren, telexen, archiveren en wat dies meer zij.

De afwisseling en veelzijdigheid van dat vak zijn zaken die me op het lijf geschreven waren en nog steeds zijn.

Na een loopbaan van zo’n 40 jaar in het bedrijfsleven als secretaresse, directiesecretaresse, management assistente en office manager heb ik besloten om de stoute schoenen aan te trekken en zelfstandig ondernemer te worden.

Mijn passie

Met name taal en ‘talige’ dingen hebben mijn liefde en passie. Ik heb wat dat betreft een beetje een ‘evil eye’, vrijwel geen taalfout ontgaat me en dat is soms best lastig. Ik vind het gewoon heel erg jammer als ik taal-, spellings- of interpunctiefouten tegenkom op websites, in folders en andere publicaties. Een tekst even laten checken hoeft niet veel tijd en moeite te kosten en het is gewoon zo dat je maar één keer een eerste indruk kunt maken.

‘You only have one chance to make a first impression’

Kortom, als er iets (allerhande teksten, rapportages, rapporten, boeken, verslagen) te corrigeren of te redigeren valt, kom maar op. Documenten opmaken zodat ze er gelikt uitzien? Geen probleem. Ook met vertalingen (van/naar Engels, Frans, Duits, niet-beëdigd natuurlijk) heb ik ervaring, van gebruiksaanwijzingen tot een musical tot een Europese NEN-norm.

Naast mijn werk ben ik dol op (in willekeurige volgorde):

 • sport kijken (kijk liever naar mensen die het goed doen, dan dat ik zelf ga lopen klunzen), met name voetbal, wielrennen, schaatsen
 • lezen, vooral thrillers
 • tv kijken, vooral (Engelse) detectives
 • lekker koken (voor anderen, niet alleen voor mezelf)
 • Frankrijk
 • kleding naaien, breien, haken
 • familie, gezelligheid
 • wijn, bij voorkeur droge witte (of bubbels natuurlijk)

En ik houd absoluut niet van:

 • kaas, óók de Franse, ja (blegh!)
 • koriander (smaakt naar zeep)
 • oneerlijkheid